Nieuws

Schoolfotograaf

Jahoe! Vandaag mochten alle kinderen en leerkrachten op de foto📸!Ozosnel hielt of hield het niet meer!?

Er lag vanmorgen een onaangename verrassing voor de nooddeur van groep 4…😳


Die Ozosnel en die Piet. Gelukkig mogen we foutjes maken en helpen wij elkaar 😊

Gastles Unicef in groep 8

Wisten julllie dat tot aan de invoering van het Kinderwetje van Van Houten (1874) kinderarbeid in Nederland (en elders) heel gebruikelijk was?


Unicef komt op voor kinderen in landen waar kinderarbeid nog dagelijks aan de orde is.


Wat wij hieraan kunnen doen? De kinderen uit groep 8 kunnen u inmiddels er van alles over vertellen.


#Unicef #kinderarbeid #kinderrechten #kinderwetjevanVanHouten #fairtrade #MaxHavelaar

Danceclinic groep 5/6

Vanmorgen starten de groepen 5/6 de dag met een danceclinic georganiseerd door de buurtsportcoaches van de gemeente Dalfsen.


#ochtendgymnastiek #danceclinic #bewegingisgezond

Talentenmiddag

Vanmiddag hebben wij in Ankum onze eerste Talentenmiddag afgerond.


De kinderen van groep 7 en 8 konden deze ronde kiezen uit een workshop drama, het bouwen van een knikkerbaan, een workshop figuurzagen, het maken van een 3D-schilderij of een workshop fotocollage.


Wat een lol en creativiteit hebben wij gezien. Het was genieten!


Op naar ronde 2, 3, 4….


Heeft u als ouder/verzorger nu ook leuke ideeën voor een workshop en wilt u wel eens meedraaien met ons talentencircuit? Dat kan!

U kunt dit aangeven op de digitale ouderhulplijst! Deze is onlangs gedeeld in de wekelijkse nieuwsbrief.

CBS De Spiegel leerwerkplek

CBS De Spiegel is een erkend leerbedrijf. Dit schooljaar begeleiden wij zelfs meer dan 20 studenten op tot toekomstige collega’s!

Dit jaar mogen wij ook weer genieten van de skills van verschillende CALO-studenten.


Wil jij in schooljaar 2022-2023 ook stagelopen bij CBS De Spiegel? Wees er dan snel bij!


Je kunt je aanmelden voor een stageplek voor schooljaar 2022-2023 via de QR-code.


Hopelijk tot ziens!

CBS De Spiegel zoekt nieuwe directeur!

Heb je belangstelling, dan nodigen wij je van harte uit jouw sollicitatiebrief en CV te mailen naar bestuurskantoor@floreantscholen.nl


Hopelijk tot ziens!


Het Schoolteam van CBS De Spiegel

Vechterweerd struintocht

Vanochtend is groep 8a op de fiets naar de Vechterweerd geweest voor een struintocht. Hier hebben we in groepjes verschillende opdrachten gedaan.


Er is water gefilterd, grond geboord, natuurlijke parfum gemaakt en er zijn water- en landbeestjes gevangen en bekeken met loepjes en verrekijkers.


We hebben veel moois gezien en beleefd deze ochtend!


#moetenwevakerdoen

Superjuffie Sietske gaat met pensioen

DALFSEN – Sietske Kramer is na 30 juni a.s. geen juf Sietske meer. Op woensdag neemt ze namelijk – toch wel met pijn in het hart – afscheid van de kinderen (met hun ouders) en van de collega’s van de Dalfser basisschool De Spiegel.


Zij is in 1976 afgestudeerd aan de Pedagogische Academie in Zwolle. Daarna had zij haar eerste baan in groep 4 van een basisschool in Steenwijk.

In 1981 is zij bewust gestopt als onderwijzer om gedurende ongeveer 10 jaar fulltime moeder voor haar dochters te zijn.

Sinds 1989 woont de familie Kramer in de gemeente Dalfsen en vanaf de beginjaren negentig is Sietske als invalkracht en parttimer werkzaam geweest aan o.a. basisschool Het Kleine Veer.

In 2001 rolde zij in een fulltime baan bij Het Kleine Veer. Daarna kwam zij na basisschool De Schakel uiteindelijk bij De Spiegel in het onderwijsteam.

Sietske wil wel benadrukken dat een volledige baan in het onderwijs meer is dan 26 uur lessen geven met veel en lange vakanties. Voor de mooiste en dankbaarste baan die er volgens haar bestaat, ben je toch wel 50 uur per week actief, als je fulltime werkt.

De afgelopen 2 jaar mocht Sietske door het seniorenbeleid wel minder dagen gaan werken; één dag groep 4 en twee dagen als remedial teacher.

In haar onderwijsloopbaan heeft zij veel leuke dingen meegemaakt, maar ook droevige gebeurtenissen (overlijdens van leerling en collega).

Vanaf donderdag a.s. kan zij veel meer aandacht besteden aan haar gezin, de (klein)kinderen en hobby’s. Maar eerst gaat zij de in bijna 35 jaar opgespaarde “onderwijsspullen” (kaarten, brieven, knutselwerkjes, foto’s) rustig bekijken en zonodig opruimen.

Haar hobby’s zijn: handwerken, schilderen (abstract met acrylverf), gospelmuziek zingen met haar man Jan en tijdens optredens met de gezinsband. Het eerste optreden van deze gospelband staat – in verband met het opheffen van de Coronabeperkingen – eindelijk na bijna 2 jaar stilte weer gepland voor augustus a.s. in een kerk in Vroomshoop.

De jaarlijkse zomervakanties werden altijd gebruikt om met het gezin (eerst met de kinderen en later met zijn tweeën) te kamperen in binnen- en buitenland. De natuur en de mooie en nieuwe omgeving kwamen daarbij voor het hele gezin op plaats één en niet de temperatuur/het weer. Dit jaar is een vakantiereis naar Duitsland de bedoeling. De KKKW (Klein Kinder Kampeer Week) staat in juli gepland op een camping in Nederland.

Op woensdag 30 juni staat het officiële afscheid gepland. Het begint ’s morgens met een feestje voor/door de leerlingen en ‘s middags neemt zij afscheid van de ouders. De dag en tevens haar onderwijsloopbaan zal worden afgesloten met een receptie voor (oud)collega’s.